Sciatica se refera la durerile de spate cauzate de o problema aparuta la nervul sciatic, ce are un traseu lung: porneste din zona lombara si ajunge pana la picioare. Cand are loc o rana sau se pune presiune pe el, apar dureri in partea inferioara a spatelui, care se raspandesc catre sold, fese si picioare. Desi cel mai frecvent simptom al sciaticii este reprezentat de durerile lombare, nu inseamna ca toate afectiunile spatelui implica nervul sciatic. Dimpotriva, cele mai multe dureri de spate sunt rezultatul suprasolicitarii ori tensionarii muschilor. Caracteristic pentru stiatica este faptul ca durerea iradiaza in directia picioarelor si poti simti membrele inferioare amortite sau, uneori, apar furnicaturi. Durerile se pot intinde pe o durata cuprinsa intre cateva zile si cateva saptamani.

b cure, b-cure, b cure laser, b-cure laser, b cure laser romania, b -cure laser romania, stop durere, durere, opreste durerea, oprește durerea, laser, tratament laser, terapie laser, gabriela vilcea, gabriela vîlcea, gy medical solutions, vindeca durerea, vindecă durerea, aparat pentru durere, aparat medical pentru durere, dispozitiv pentru durere, dispozitiv tratament durere, aparat tratament durere, dispozitiv medical pentru durere, tratament durere laser, terapie durere laser, durere cronica, durere cronică, soft laser, cold laser, laser lllt, sănătate, vindeca durerea, vindecă durerea, sanatate, sănătate, sciatica, sciatică, tratament sciatica, tratament sciatică, hernie de disc, tratament hernie de disc, durere spate, tratament durere spate, dureri spate, tratament dureri spate, sanatate

Cele mai importante cauze care duc la aparitia sciaticii:
HERNIA DE DISC. Discurile actioneaza precum niste perne intre vertebrele coloanei vertebrale. Ele devin din ce in ce mai slabe pe masura ce imbatranesti, deci automat mai vulnerabile la ranire. Uneori, un disc poate apasa pe radacinile nervului sciatic.
STENOZA COLOANEI VERTEBRALE. Uzura naturala a vertebrelor poate duce la ingustarea canalului spinal (denumita stenoza spinala), ceea ce poate exercita presiune asupra radacinilor nervului sciatic.
TUMORI PE COLOANA VERTEBRALA. Rar, sciatica poate aparea din cauza unor tumori aparute in interiorul sau de-a lungul maduvei spinarii ori a nervului sciatic. Pe masura ce o tumoare creste, poate pune presiune pe nervii ce se ramifica din maduva spinarii.
SINDROMUL MUSCHIULUI PIRIFORM. Muschiul piriform se afla in interiorul feselor si conecteaza coloana vertebrala cu coapsa, trecand direct peste nervul sciatic. Daca acest muschi intra in spasm ori pune presiune pe nervul sciatic, atunci apare durerea. Desi incidenta este mai mare in cazul femeilor, barbatii ar trebui sa aiba grija la purtarea portofelului in buzunarul din spate al pantalonilor, deoarece acest obicei poate exercita presiune chiar pe muschiul piriform.
SACROILEITA. Este o inflamatie articulara ce apare in locul de imbinare a coloanei vertebrale cu pelvisul. Sacroileita provoaca dureri la nivelul feselor, zonei lombare si picioarelor.
ACCIDENTARILE SI INFECTIILE pot fi cauze pentru iritarea sau comprimarea nervului sciatic.

Ce presupune tratamentul sciaticii?
Pentru a determina daca suferi de sciatica, trebuie sa te programezi la o consultatie medicala. In general, doctorul te va intreba cand au inceput durerile, unde sunt localizate, cum se manifesta, te poate pune sa te ghemuiesti, sa te plimbi pe calcaie ori pe varfuri sau sa ridici un picior fara a indoi genunchiul. Aceste teste il va ajuta sa stabileasca daca nervul sciatic este iritat. Totodata, poate solicita chiar un RMN pentru a obtine mai multe informatii despre zona dureroasa. Determinarea cauzei sciaticii contribuie la stabilirea unui protocol de tratament corespunzator.
Dupa efectuarea investigatiilor, de cele mai multe ori solutiile sunt reprezentate de medicamente (analgezice / antiinflamatoare), stretching (miscarea contribuie la diminuarea inflamatiei si a intensitatii durerii), eventual fizioterapie. De asemenea, poti spori recuperarea prin aplicarea local (pe zona dureroasa) de gheata sau caldura timp de aproximativ 20 de minute la fiecare 2 ore. Toate metodele precizate anterior iti sunt la indemana facil!
Totusi, in cazuri severe, doctorul iti poate recomanda injectarea de steroizi in coloana vertebrala pentru a fi redusa inflamatia sau operatie, atunci cand sciatica este provocata de o hernie de disc, iar durerile puternice se resimt chiar si dupa 4-6 saptamani.

B-Cure Laser, terapie pentru disparitia durerilor de sciatica
Avand in vedere ca sciatica apare ca urmare a inflamatiei nervului sciatic sau a unei presiuni exercitate asupra lui, ea constituie o problema medicala ce poate fi tinuta sub control de catre tine. Simplu, usor, natural, non-invaziv, fara efecte secundare si chiar in confortul casei tale! Cum? Datorita B-Cure Laser, un remediu eficient pentru a scapa de durerile de sciatica. Beneficiile majore ale dispozitivului constau in portabilitate (are dimensiunea unei telecomenzi) si posibilitatea aplicarii rapid a tratamentului (cand apare durerea, iei aparatul si-l pui pe locul dureros). B-Cure Laser contribuie la tratarea durerii, a inflamatiei si asista in vindecarea sursei acesteia, actionand exact asupra lucrurilor care cauzeaza sciatica. Produsul nostru este mult mai eficient decat cremele sau pastilele destinate remedierii durerilor, inflamatiilor si ranilor, acestea avand, de cele mai multe ori, efect temporar si limitat. Toate avantajele mentionate anterior face din B-Cure Laser solutia potrivita si moderna pentru tratamentul durerilor de sciatica si a celorlalte afectiuni aparute ca urmare a imbatranirii, precum gonartroza, coxartroza sau orice alt tip de artroza aparuta la nivelul articulatiilor.

Suferi de dureri de spate si/sau de sciatica? Suna chiar acum la 021/9092 sau completeaza formularul de contact pentru a intra in legatura cu un specialist B-Cure Laser si a stabili impreuna cel mai potrivit protocol de tratament pentru durerile tale.

Nu exista niciun motiv pentru a continua sa traiesti cu durerea! Cel mai eficient dispozitiv vine la tine acasa pentru a-l incerca!

Vreți să discutați cu specialistul nostru?

Completați formularul de mai jos, iar specialistul nostru vă va

contacta cu detalii despre problema Dvs.