Clinicienii folosesc terapia cu laser mai des decât oricând pentru a ajuta la reducerea durerii și inflamației legate de multe condiții comune.

Mii de medici și pacienți au experimentat puterea terapiei cu laser și sunt familiarizați cu efectele sale terapeutice, dar pentru cei care nu sunt, aici sunt 5 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe:

1. Reduce durerea și inflamația fără efecte secundare

Terapia cu laser utilizează un proces numit fotobiomodulare . Fotonii intră în țesut și interacționează cu complexul citocromului c în cadrul mitocondriilor. Această interacțiune declanșează o cascadă biologică a evenimentelor care conduce la o creștere a metabolismului celular și la scăderea atât a durerii cât și a inflamației. Spre deosebire de medicamente, terapia cu laser reduce durerea fără efecte secundare nedorite.

De asemenea, este important să subliniem faptul că pacienții au raportat ameliorarea durerii de lungă durată. În timp ce numărul de tratamente necesare poate varia în funcție de acuitatea afecțiunii, mulți pacienți beneficiază de o ameliorare de durată după numai câteva tratamente.

2. Poate fi utilizat în condiții acute și cronice

Atunci când se tratează condițiile acute cu terapie cu laser, este deosebit de eficient atunci când este administrat cât mai curând posibil după leziune (presupunând că nu există hemoragie activă). Cu cât este mai rapidă inflamația și procesul de vindecare poate începe, cu atât mai bine. În caz de leziuni acute, terapia cu laser ajută la restabilirea mai rapidă a funcției normale a corpului.

În cazul afecțiunilor cronice, terapia cu laser este folosită cel mai adesea pentru a ajuta la combaterea durerii persistente și a inflamației. Noul laser este utilizat de clinicieni pentru a reduce rapid inflamația la pacienții care suferă de dureri cronice. Acest laser de terapie este deosebit de bine adaptat pentru tratarea afecțiunilor cronice, deoarece permite medicilor să trateze o zonă mai largă de interes, în timp ce încă mai livrează doze relevante terapeutic.

3. Tratamentele pot fi personalizate pentru fiecare situație

Laserele cu intervale de putere mai mari oferă opțiuni de tratament versatile. Un laser care poate fi setat să funcționeze de la 0,5 W până la 25 W, permite flexibilitatea clinicianului de a trata ieșirea scăzută și lentă sau la maxim.

Disponibilitatea mai multor capete de tratament oferă o flexibilitate suplimentară pentru medic. Sistemul , de exemplu, dispune de 5 capete de tratament diferite, fiecare conceput pentru a facilita livrarea optimă în diferite scenarii. Este important să aveți mai multe opțiuni de livrare pentru a vă asigura că metoda de difuzare corespunde în mod corespunzător situației. De exemplu, atunci când se tratează proeminențe osoase, se recomandă o metodă de tratament fără contact. Cu toate acestea, atunci când se tratează structuri de țesut adânc, cum ar fi hamstringul, atașamentul cu bila de masaj pe masă este cel mai bine pentru a reduce reflexia și împrăștierea și, de asemenea, pentru a încuraja o penetrare mai profundă prin deplasarea excesului de fluide. Capurile de tratament de dimensiuni diferite pot fi, de asemenea, avantajoase pentru administrarea de tratamente care necesită niveluri diferite de precizie.

Software-ul avansat este un alt instrument care ajută la personalizarea tratamentului.  Technologia permite medicilor să creeze tratamente personalizate prin selectarea regiunii corpului, a stării și a caracteristicilor specifice ale pacientului. Ecranele tactile și procesele de selecție intuitivă fac ca doza potrivită să fie ușoară. Pentru o mai bună personalizare, clinicienii își pot formula propriile protocoale introducând câteva componente cheie cu cea mai recentă caracteristică de software .

4. Tratamentele sunt rapid percepute de pacient

O întrebare obișnuită referitoare la terapia cu laser este: „Ce simți?” În funcție de laser, poate crea puțină senzație sau poate crea o căldură blândă și liniștitoare. Mulți pacienți care trăiesc tratamente cu Laser Terapie se bucură de experiența lor, mai ales atunci când un cap de tratament cu masaj este folosit pentru a furniza ceea ce este adesea denumit „masaj cu laser”.

Pacienții care primesc tratamente cu lasere cu putere mai mare, de asemenea, raportează frecvent o scădere rapidă a durerii. Pentru cineva care suferă de durere cronică, acest efect poate fi deosebit de pronunțat.

5. Tratamentele sunt rapide

Cu laserele LightForce, tratamentele sunt rapide , de obicei 5-10 minute, în funcție de dimensiunea, adâncimea și acuitatea condiției tratate. Laserele cu putere ridicată sunt capabile să furnizeze multă energie într-o mică cantitate de timp, astfel încât dozele terapeutice sunt obținute rapid. Pentru persoanele cu programari ambalate, pacienti si clinicieni la fel, tratamente rapide si eficiente sunt o necesitate.

Referințe

Hamblin MR, Demidova TN. „Mecanisme de terapie cu lumină scăzută” Proc. de SPIE Photonics. 2006; 6140: 614001-01-12. doi: 10.1117 / 12.646294

Kingsley JD, Demchak T, Mathis R. „Terapia cu laser de nivel scăzut ca tratament pentru durerea cronică”. Frontiere în fiziologie. 2014; 5 (306): 1-3. doi: 10.3389 / fphys.2014.00306

Vreți să discutați cu specialistul nostru?

Completați formularul de mai jos, iar specialistul nostru vă va

contacta cu detalii despre problema Dvs.