Conceptul că energia luminoasă de la un laser poate reduce durerea și inflamația, accelerează vindecarea țesuturilor deteriorate, relaxează mușchii și stimulează regenerarea nervilor. Știința, totuși, ne spune că aceste efecte apar. Întrebarea este, în ce măsură și pe baza lungimii de undă și a puterii?

„Lungimea de undă și puterea determină capacitatea laserului de a pătrunde în corp. Odată ce vă aflați în spectrul infraroșu și peste 800 de nanometri în lungime de undă, energia laserului pătrunde ca și razele X, dar pentru a obține adâncimea aveți nevoie de putere sau de energie semnificativă „, a spus Dr. Bruce Coren pentru SpineUniverse .

„Un tratament de 10 minute cu un laser de 30 de wați va produce 18.000 jouli, ceea ce oferă un efect semnificativ de ameliorare a durerii, antiinflamator și vindecător.” Două tipuri sau clase utilizate în terapia fizică
Există două clase de lasere utilizate în terapia fizică; clasa 3 și 4. „Laserele din clasa 3 au o putere mai mică de 500 milliwați (mw), în timp ce laserele din clasa 4 sunt mai mari de 500 mw”, a spus dr. Coren. Laserele clasa 3 sunt uneori denumite lasere la rece, iar terapia poate fi numită LLLT pentru terapia laser cu nivel scăzut. În contrast, terapia cu laser din clasa 4 este denumită uneori HPLT pentru terapia laser de mare putere.

Majoritatea condițiilor neuro-musculo-scheletice răspund mai bine unei puteri mai mari și unei doze mai mari, care este o funcție a puterii și a timpului „, a comentat Dr. Coren. „Cele mai bune rezultate vor fi obtinute cu un laser care are 30 de wati putere sau mai mult. Un tratament de 10 minute cu un laser de 30 de wați va produce 18.000 de jouli, ceea ce oferă un efect semnificativ de ameliorare a durerii, antiinflamator și vindecător. „

Pacienții încep de obicei să se simtă mai bine după 1 sau 2 tratamente, deși pot fi necesare 5 sau mai multe pentru rezolvarea problemei. Cu curele mai cronice si mai extinse, de obicei sunt necesare mai multe tratamente „, a adaugat el.

Proprietățile terapiei laser de mare putere
Dr. Coren a vorbit cu SpineUniverse despre proprietatile benefice ale terapiei cu laser:

Reducerea durerii: „Laserul scade sensibilitatea nervului prin scăderea bradikininei; o substanță chimică care provoacă durere. Ea normalizeaza canalele ionice [gatelerele celulare] si elibereaza endorfinele [enzimei de durere naturala a organismului] si enkefalinele [legate de endorfine] care produc un efect analgezic. Ea are, de asemenea, un efect de blocare a durerii asupra anumitor fibre nervoase. „

Antiinflamator / vindecare: „Laserul crește ATP, care este stocată de energie [ATP este acronimul pentru adenozin trifosfat]. Această creștere a energiei accelerează procesele de reparație ale celulei. Laserul provoacă, de asemenea, o lărgire a arterelor și a venelor în jurul leziunii, care ajută la îndepărtarea resturilor celulare deteriorate și la creșterea nutrienților și a oxigenului. Activitatea celulelor albe din sânge este îmbunătățită, ceea ce duce la un proces de reparație mai rapid. De asemenea, unele molecule care cresc inflamația sunt reduse, iar antioxidanții utili ca superoxid dismutaza sunt crescuți.

Repararea accelerată a țesuturilor și creșterea celulelor: „Fotonii de lumină de la lasere penetrează profund în țesuturi și accelerează reproducerea și creșterea celulară. Ca rezultat al expunerii la lumina laser, celulele tendoanelor, ligamentelor, nervilor si muschilor sunt reparate mai repede. „

Îmbunătățirea activității vasculare: „Lumina laser crește formarea de capilare noi în țesutul deteriorat, ceea ce accelerează procesul de vindecare și închide rănile rapid.”

Punctele de declanșare și acupunctura : „Laserul este deosebit de eficient în stingerea punctelor de declanșare dureroase. Este, de asemenea, o modalitate eficientă de a stimula punctele de acupunctura fără disconfortul asociat cu acul. „

Formarea redusă a țesutului fibros: „Terapia cu laser reduce formarea țesutului cicatrizat după leziuni tisulare cauzate de leziuni, mișcări, zgârieturi, arsuri sau intervenții chirurgicale repetate.”

Vindecarea mai rapidă a rănilor: „Lumina laser stimulează blocurile de colagen, care este important în vindecarea rănilor țesuturilor deteriorate. Colagenul este proteina esențială necesară pentru a înlocui țesuturile vechi sau pentru a repara leziunile. Ca rezultat, laserul este eficient pe rani si arsuri deschise. „

Activarea celulelor stem: „Laserul crește numărul de celule stem, ceea ce sporește vindecarea”.

Unde se administrează terapia cu laser și condițiile tratate
Lasere de mare putere sunt de obicei găsite în clinici de terapie fizică și birouri chiropractice. Gâtul, spatele sau durerea articulară răspund, de obicei, rapid la terapia cu laser.

Laserele sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru afecțiunile inflamatorii, incluzând neuropatia periferică , tendinita, bursita și capsulita. Tulpinile, entorsele și rănile mișcărilor repetitive au toate o componentă inflamatorie și pot fi tratate cu succes cu laser „, a comentat el. „Nu există o condiție specială care să răspundă mai repede la laser. Cu toate acestea, unii pacienți vor răspunde mai repede decât alții pentru aceeași situație, deoarece ratele de vindecare individuale pot varia. „

Terapia cu laser poate fi utilizată ca tratament independent, sau cu terapie de reabilitare. Exercitiile de reabilitare si terapia cu laser se completeaza reciproc frumos, a explicat Dr. Coren.

Precauții pentru terapia cu laser
Există câteva precauții cu ajutorul terapiei cu laser. Protecția ochilor este necesară atât pentru pacient, cât și pentru terapeut, iar laserul nu trebuie efectuat pe malignități, stimulatoare cardiace, stimulenți spinali sau pe mijlocul femeilor însărcinate.

recomandări
Tratamentul cu laser este unul dintre cei mai rapizi și cei mai eficienți terapeuți ai modalităților în prezent de a trata durerea și inflamația. „Din păcate, laserul nu este acoperit de asigurare, iar laserele de mare putere pot fi dificil de găsit deoarece sunt scumpe. Cele mai importante rezultate sunt obtinute prin cantitatea de energie generata, 18.000-30.000 jouli pe tratament fiind locul dulce „, a concluzionat Dr. Coren.

Vreți să discutați cu specialistul nostru?

Completați formularul de mai jos, iar specialistul nostru vă va

contacta cu detalii despre problema Dvs.