Așa cum obișnuim și iubim să experimentăm plăcerea, bucuria, fericirea, suntem obișnuiți și cu durerea căci aceasta ne însoțește ȋncă din copilărie. Dureri de creștere, lovituri, răniri, decese, omul trăiește cu mare bucurie, minunate momente de fericire și cu durere uneori insuportabile.

Ce este durerea și de ce avem nevoie de ea?

Durerea este un mesaj transmis sistemului nervos, care semnalizează creierului că organismul este rănit. Senzația de durere este importantă pentru supraviețuirea omului, deoarece din acest motiv el este conștient de lovitură și de vătămarea pe care o cauzează.

Ce fel de durere există?

Distribuția principală a durerii este dată de durata acesteia:

  1. Durerea cronică este o durere de lungă durată, de la săptămâni și luni până la ani. În multe cazuri, durerea cronică este însoțită de o deteriorare lentă, cu afectarea stării emoționale. Poate fi de la o lovitură în țesuturile rănite ca rezultat al presiunii nervoase prin faptul că sistemul nervos continuă să semnaleze leziunea care nu mai există (durere Phantom).
  1. Durerea acută provine din lovitura sau trauma locală. Este o durere specifică care se înrăutățește și cu tratamentul potrivit dispare. Cu timpul, dacă durerea nu este tratată, durerea acută poate deveni cronică.

Tratarea tipurilor de durere în tratament

Durerea acută care provine de la rănire va fi tratată prin măsuri diferite, iar durerea, cel mai probabil, va ceda pe masură ce rana se va ameliora. Tipurile de tratament variază în funcție de gravitatea leziunilor, începând cu tratamentele ușoare de dureri la diferite nivele, de la metode mai neinvazive cum este laserul până la proceduri invazive precum injecțiile și operațiile.

Soluții comune:

  • Fizioterapie – reabilitaerea problemelor din sistemul locomotor în special în afcțiuni musculo-scheletale
  • Chiropraxia – tratarea problemei musculo-scheletică printr-o varietate de intervenții manuale mecanice de-a lungul coloanei vertebrale.
  • Acupunctura – tratament prin injectarea acelor mici în anumite puncte specifice
  • Soft Lasertehnologia B-Cure Laser folosește laserul de putere redusă care penetrează țesuturile în adâncime acolo unde se produce deteriorarea. Soft laserul blochează mecanismul de conducere a durerii, prin urmare realizează, în forme naturale, o revigorare semnificativă în intensitatea durerii. Beneficiul terapiei soft laser în tratarea durerii este capacitatea de a livra energie (lumina laser) în profunzime, acolo unde se produce deteriorarea țesuturilor.  Odată ajunsă acolo, această energie stimulează mecanismele naturale de vindecare ale organismului: producția de endorfine care au rolul de a lupta împotriva durerii, intensificarea circulației sangvine, etc. Rezultatul este reducerea durerii și stimularea vindecării sursei acesteia în mod natural și fără efecte secundare.
  • Medicina alternativă: tratamente energetice, hidroterapie, naturopatie, homeopatie, medicină chineză, Feldenkrais etc.

Există un tratament clinic dovedit, care este, de asemenea, eficient, natural și noninvaziv? Da, într-adevăr. Lăsați-vă detaliile și specialiștii noștri vă vor oferi consultanță gratuită pentru tratamentul durerii acute și cronice.

Vreți să discutați cu specialistul nostru?

Completați formularul de mai jos, iar specialistul nostru vă va

contacta cu detalii despre problema Dvs.